Flori, pate shume te drejte, per fat te keq, kur qe ne fillim parashikove se nuk do te reagoj njeri.
Sa per luften, ate pune e kemi pa, 13 vjet me pare. Jam rrite me muziken patriotike (qe vellezerit e mij gjithemone e degjonin) te Riza Bllaces, Augustin Ukajt, Salihit e Ferizit, etj, dhe gjithemone kam qene e sigurte se populli yne ishte popull trim e patriot, dhe mos e befte zoti, po te kercase lufta, te gjithe do ti te benim gjitheqka, per fat te keq te gjithe beme ate qe mundem, ikem nga mundem po lufte nuk beme, perveq atij numri te paket qe e benin UCK-ne.
Kam ardhur ne perfundim se popujt e varfer (si ne), kane frike te vdesin, popujt e pasur (shih amerikanet), edhe pse i kane te gjitha te mirat, shkojne me gezim e krenari ne lufte, pa m. para sysh se a eshte lufte e drejte apo jo, nje thirrje dhe aty i ke.
Me vjen keq qe gjithe ajo muzike patriotike qe e kam degjue gjate jetes time si femije, paska qene perralle.
Neve e kemi prejardhjen nga Iliret dhe me ate krenohemi, askush nuk ka pyet kurre po per qfare krenohemi faktikisht, iliret ne kohen e tyre e banonin Kroacine, Bosnen, deri nje pjese te Sllovenise, me te ardhur sllavet iken dhe i leshuan trojet e tyre, nuk luftuan, u grumbulluan ne viset e sotme shqiptare, krijuan ca principata dhe filluan te luftonin njeri-tjetrin,
ja keta ishin te paret tane, e keta jemi ne, tamam pasardhesit e tyre…
Te pershendes,